Roda laat clubtopscorer op huurbasis naar India vertrekken: 'Die ambitie had hij'

Roda laat clubtopscorer op huurbasis naar India vertrekken: 'Die ambitie had hij'

28-12-2020 11:52
81

Roda JC laat clubtopscorer Roland Alberg op huurbasis vertrekken. De 30-jarige middenvelder annex aanvaller zette al geruime tijd in op een buitenlands avontuur en gaat in de Indian Super League voor Hyderabad FC spelen.

Op de clubsite van de Kerkradenaren wordt bekend gemaakt dat Alberg een tijdelijke overstap naar de nummer 8 van de Indische competitie maakt. Eerder koos de aanvallende middenvelder uit Hoorn al voor het avontuur bij het Griekse Panionios, in de Major League Soccer bij Philadelphia Union, bij het Bulgaarse CSKA Sofia en bij Elazigspor in Turkije.

Nu dient zich met een overstap naar Hyderabad een nieuwe kans aan. "Roland had nog de ambitie om naar het buitenland te gaan", laat technisch directeur Jeffrey van As weten. "Met Bouchouari en Pflücke hebben we 2 spelers die zijn rol kunnen overnemen in het team. Met Roland verliezen we wel een speler met scorend vermogen, maar we gunnen hem deze kans en wensen hem veel succes in India."

Alberg, die in Nederland ook voor Excelsior en ADO Den Haag speelde, stond na vijftien competitiewedstrijden op acht treffers voor Roda JC. Vorig seizoen maakte hij negen doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie.