Haaland vol lof over Oranje-captain Van Dijk: 'Goed, sterk en slim'

Haaland vol lof over Oranje-captain Van Dijk: 'Goed, sterk en slim'

28-12-2020 20:03 Laatste update: 29-12-2020 00:58
21

Erling Braut Haaland neemt Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk op in zijn top-drie van meest sterke verdedigers waar de Noor ooit tegen gevoetbald heeft. De spits van Dortmund noemt de centrale verdediger van Liverpool een 'slimme speler'.

"Ik ben heel wat goede verdedigers tegen gekomen", vertelt Haaland tegenover het Noorse VG. Van Dijk is volgens de sterke spits van Borussia Dortmund één van de drie beste verdedigers waar hij ooit tegen speelde.

"Mijn top-drie van de wereld bestaat uit Sergio Ramos, Virgil van Dijk en Kalidou Koulibaly. Dat zijn goede, sterke en slimme centrale verdedigers", analyseert Haaland. In de kwalificatiereeks voor het WK komen Haaland en Van Dijk elkaar hoogstwaarschijnlijk weer tegen. De spits, die momenteel net als Van Dijk geblesseerd is, hoopt binnenkort zijn rentree te maken.

"Ja, zeer binnenkort. Het gaat goed met mijn blessure", aldus de Noor. Haaland speelde eind november zijn laatste wedstrijd en hoopt op 3 januari, tegen VfL Wolfsburg, terug te zijn in het elftal van Dortmund.