El Ghazi wéér belangrijk voor Villa, dat een knap punt pakt bij Chelsea

El Ghazi wéér belangrijk voor Villa, dat een knap punt pakt bij Chelsea

Gepubliceerd: maandag 28 december 2020 om 20:24ma 28-12-2020 om 20:24

Laatste update: maandag 28 december 2020 om 21:51ma 28-12-2020 om 21:51

Chelsea is er in eigen huis niet in geslaagd om van het Aston Villa van Anwar El Ghazi te winnen. De ploeg van Frank Lampard, die het nog steeds moet doen zonder Hakim Ziyech, kwam wel op voorsprong, maar kon deze na rust niet uitbreiden. El Ghazi maakte namens Villa de gelijkmaker en zorgde er zo voor dat Villa knap op de vijfde plek van de Premier League blijft staan. 

In een uiterst vermakelijk duel pakte Chelsea na ruim een halfuur spelen de verdiende voorsprong. Na een vlotte aanval over de linkerkant werd linksback Ben Chilwell vrijgespeeld die vervolgens Olivier Giroud middels een goede voorzet wist te bereiken. De ervaren spits kopte van dichtbij hard binnen en liet Villa-keeper Emiliano Martinez kansloos.

Villa kwam uitstekend uit de kleedkamer en maakte vijf minuten na rust al de gelijkmaker op Stamford Brigde. Anwar El Ghazi werd door de Chelsea-defensie compleet over het hoofd gezien bij de tweede paal, waardoor de Nederlander simpel binnen kon tikken: 1-1.

Na de gelijkmaker ontketende zich een ware strijd in Londen. Beide ploegen speelden zeer aanvallend en creëerden vele kansen om op voorsprong te komen. De uitblinkende doelmannen zorgden er echter voor dat de score in evenwicht bleef. In de absolute slotfase was Chilwell nog heel dichtbij de overwinningsgoal voor Chelsea, maar de volley van de linksback ging millimeters naast.

Zowel Chelsea als Aston Villa wist het net niet meer te vinden, waardoor beide ploegen een punt overhouden aan het duel. Aston Villa blijft vijfde, Chelsea volgt op plek zes met evenveel punten, maar met een minder doelsaldo. Ook heeft Villa twee wedstrijden minder gespeeld dan de ploeg van Lampard.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws