'Het was een prettige tijd bij PSV in Eindhoven, ik kijk er positief op terug'

'Het was een prettige tijd bij PSV in Eindhoven, ik kijk er positief op terug'

28-12-2020 22:05
16

Cyril Ngonge voelt zich op zijn plek bij RKC Waalwijk. Hij maakte in de laatste paar dagen van de transferperiode de overstap van Club Brugge naar RKC. Een bewuste keuze, geeft hij toe.

Op het laatste moment werd RKC concreet voor Ngonge, die door Club Brugge ook al eens verhuurd werd aan PSV. "Ik denk dat het Nederlandse voetbal nog beter past bij mij dan het Belgische, dus ik kon mij dan ook snel aanpassen. Het spel is meer open en als aanvaller krijg je ruimte om je acties te maken. Het was dus erg fijn om hier te komen spelen", zegt Ngonge op de clubsite van RKC.

Ngonge zette bij PSV zijn eerste stappen in het betaalde voetbal. "Zeker wanneer je bij een club als PSV terecht komt dan merk je dat de professionaliteit enorm is. Bij de spelers, bij de staf en ook bij de faciliteiten. Daar kwamen uiteraard ook verwachtingen en druk bij kijken, iets waar ik in de jeugdelftallen bij Brugge altijd naar op zoek was. Het was een prettige tijd in Eindhoven, waar ik positief op terugkijk."

"Toen ik van Brugge naar PSV ging had ik eigenlijk best een mooi jaar achter de rug in België, met mijn debuut tegen Atlético Madrid in de Champions League en ook mijn debuut in de Belgische Jupiler League. Ik was pas 18 en kreeg af en toe wat speelminuten. In eigen huis hielden we Atlético op 0-0 en speelde ik 70 minuten tegen Santiago Arias en Diego Godin, wat een geweldenaars. Dan merk je wat het allerhoogste niveau inhoudt."

Ngonge hoopte bij Brugge voor zijn kansen te gaan, maar besloot zich toch te laten verhuren. "Na het seizoen bij PSV in het betaalde voetbal te hebben gespeeld, wilde ik liever daar in actief blijven dan bij Club teruggaan naar het jeugdelftal. Na dit jaar heb ik besloten om een transfer te maken. Zodoende ben ik hier in Waalwijk terecht gekomen."