Lang verklaart absentie: 'Er waren natuurlijk wel wat kleine dingetjes gebeurd'

Lang verklaart absentie: 'Er waren natuurlijk wel wat kleine dingetjes gebeurd'

29-12-2020 08:54
68

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi wekte in november enige verbazing door Noa Lang niet op te nemen in zijn selectie. De uitblinker van Club Brugge denkt de reden van zijn absentie wel te kennen, hij had tijdens de interlands in oktober een aanvaring met de trainer.

"Er waren natuurlijk wel wat kleine dingetjes gebeurd, die interlandperiode daarvoor", zegt de 21-jarige Lang tegen FOX Sports. "Het wordt niet echt gewaardeerd als je je mening geeft. Ik speelde toen niet, twee keer." Tegen Gibraltar (5-0 winst) en Cyprus (0-7 zege) kwam de aanvaller als invaller binnen de lijnen.

"Ik was het daar niet echt mee eens", vervolgt Lang. "Op basis van wat? Krijg ik te horen dat die jongens wat langer bij Jong Oranje zitten en die hebben dan wat meer krediet." Tegen Gibraltar verving hij Cody Gakpo, terwijl hij op Cyprus in de ploeg kwam voor Jurgen Ekkelenkamp. Verder kreeg onder meer Ferdi Kadioglu in beide duels de voorkeur.

"Daar ben ik het dan niet echt mee eens", aldus de voormalig Ajax-speler. "Dan geef ik dat gewoon aan in een-op-eengesprek. Het wordt blijkbaar niet echt gewaardeerd als je gewoon je mening geeft. Verder heb ik nooit echt uitleg gekregen waarom ik er niet bij zat. Ik ben wel een jongen van: het is graag of niet. Verder heb ik gewoon een goede band met de trainer. De ene keer gaat het heel goed, dan weer wat minder. Dat hoort erbij."