24-jarige Drommel droomt van transfer: 'Dat ligt allereerst bij Ajax natuurlijk'

24-jarige Drommel droomt van transfer: 'Dat ligt allereerst bij Ajax natuurlijk'

29-12-2020 09:46 Laatste update: 11:19
152

FC Twente-doelman Joël Drommel wil na het huidige Eredivisie-seizoen de volgende stap in zijn carrière gaan maken. De 24-jarige sluitpost werd al eens gelinkt aan Ajax en denkt zelf ook dat hij goed bij de Amsterdamse club zou passen.

"Ik snap best dat ik regelmatig in verband word gebracht met Ajax. En mocht Andre Onana komende zomer vertrekken, sta ik daar ook zeker voor open", vertelt Drommel in een interview met De Gooi- en Eemlander.

"Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten goed bij Ajax pas. Qua type lijk ik best op Andre Onana. En ik heb natuurlijk als voordeel dat ik lang én op aardig niveau gevoetbald heb", gaat de jonge doelman verder.

"Bij Ajax ben je toch min of meer de elfde veldspeler in balbezit. Of het er ook daadwerkelijk van komt, is de vraag. Dat ligt uiteindelijk allereerst bij Ajax. Het enige wat ik kan doen, is dit volhouden. Als ik gewoon mijn ding blijf doen, komt er vanzelf wel iets moois op mijn pad."

Drommel, die dit jaar voor het eerst werd opgeroepen voor Oranje, wil na dit seizoen in ieder geval een transfer maken. "Tijdens de trainingen met het Nederlands elftal heb ik enorm genoten van het hoge niveau. Dat wil je het liefst iedere dag ervaren. Daarom wil ik na dit seizoen de volgende stap in mijn carrière zetten. Daar ben ik ook echt wel aan toe. Ik wil de absolute top bereiken en heb het geloof in mezelf dat dat me gaat lukken."