Update: 'Tegenvaller voor Ajax: São Paulo laat Brenner niet voor 12 miljoen gaan'

Update: 'Tegenvaller voor Ajax: São Paulo laat Brenner niet voor 12 miljoen gaan'

29-12-2020 12:03 Laatste update: 13:03
130

Ajax heeft geïnformeerd naar São Paulo-aanvaller Brenner, zo meldt Gazeta Esportiva dinsdag. Van concrete interesse van de Nederlandse topclub lijkt op dit moment nog geen sprake.

Volgens het Braziliaanse medium staat Brenner in de belangstelling van drie clubs. Ajax heeft concurrentie uit Spanje en Engeland, maar om welke clubs het gaat is nog niet duidelijk. De twintigjarige spits is dit seizoen uitstekend op schot voor São Paulo. In 37 officiële duels scoorde hij 22 keer, waarmee hij zich in de kijker speelde in Europa.

De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij meldde maandag dat Brenner voor twaalf miljoen euro exclusief bonussen is aangeboden in Amsterdam. Volgens Gazeta Esportiva heeft Ajax dus daadwerkelijk belangstelling. De goede relatie met São Paulo na de transfers van David Neres en Antony wordt daarbij als groot voordeel gezien. Wel bemoeilijkt de wisseling van de wacht in het bestuur van de Braziliaanse topclub een transfer.

Hoewel São Paulo in financiële problemen verkeert, wil de nieuwe voorzitter Julio Casares de uittocht van grote talenten een halt toe roepen. Zodra hij op 1 januari 2021 het stokje overneemt wil hij Brenner een nieuw contract aanbieden. De huidige verbintenis van de spits loopt eind 2022 af.

Update: Ajax moet met beduidend meer geld over de brug komen wil het Brenner overnemen van São Paulo. Ook de Braziliaanse tak van Yahoo maakt gewag van de interesse van de Amsterdammers in de Braziliaanse spits, maar zijn werkgever schat zijn waarde tussen de twintig en dertig miljoen euro. De transfersom kan zelfs nog hoger uitvallen als de club zich tot landskampioen kroont.

Volgens Yahoo is het uitgesloten dat de nieuwe voorzitter, Julio Casares, Brenner voor twaalf miljoen laat gaan. Hij wil spoedig met het twintigjarige talent om tafel om zijn contract te verlengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie