FC Emmen wil degradatie afwenden en vraagt om steun van sponsoren

FC Emmen wil degradatie afwenden en vraagt om steun van sponsoren

29-12-2020 13:55
127

FC Emmen is na veertien speelrondes de hekkensluiter van de Eredivisie en wil zich daarom in januari roeren op de transfermarkt. Om het transferpotje te spekken is sponsoren gevraagd om af te zien van een compensatie voor de gemiste wedstrijden dit seizoen, meldt Voetbal International.

'Een aantal gerichte en broodnodige versterkingen moet komen om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te voorkomen', valt te lezen in een brief van de Drentse club aan zijn sponsoren. De geldschieters wordt gevraagd om gedeeltelijk of volledig van hun recht op compensatie af te zien, aldus VI.

"Afgelopen zomer hebben we – op basis van de kennis van toen – met sponsoren een afspraak gemaakt dat zij recht hebben op restitutie indien zij minder dan zestig procent van de thuiswedstrijden kunnen bijwonen. Dat is in totaal een flinke compensatie", vertelt voorzitter Ronald Lubbers aan het weekblad. "Een bedrag wil ik niet noemen, maar het zit boven het miljoen. Dat bedrag hebben we nu dus gereserveerd om komende zomer te gaan uitbetalen, maar daarmee is ons spaarpotje ook praktisch leeg. Met gevolgen voor onze mogelijkheden op de transfermarkt deze winter."

Volgens Lubbers is Emmen bewust 'transparant. "We hadden er ook voor kunnen kiezen om het om te draaien. Dus wel de markt op gaan, en vervolgens in maart dit probleem bij onze sponsoren aankaarten. Alleen zou ik dat niet fair vinden, dat is niet de juiste volgorde van zaken."

Aanvallende versterking geniet de prioriteit bij Emmen. Onder meer Sydney van Hooijdonk is in beeld aan De Oude Meerdijk. De komst van de spits van NAC Breda lijkt vanwege het prijskaartje echter niet haalbaar.