Spectaculair nieuws van ADO Den Haag: Janmaat keert terug op oude nest

Spectaculair nieuws van ADO Den Haag: Janmaat keert terug op oude nest

29-12-2020 15:01 Laatste update: 15:11
138

Groot nieuws uit Den Haag: Daryl Janmaat keert terug op het oude nest bij ADO. De verdediger, transfervrij na zijn vertrek bij Watford, tekent een contract tot medio 2023.

De verdediger trainde al een tijdje mee bij ADO en heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract bij zijn oude club. "Het is prachtig om terug te komen bij de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Dit voelt als thuiskomen", laat hij in een eerste reactie op de clubwebsite weten. Janmaat ontving ook een aantal aanbiedingen uit het buitenland, maar koos uiteindelijk voor ADO. "Ik heb er uitgebreid met mijn familie over gesproken en volg mijn gevoel. Het meetrainen is ook uitstekend bevallen. Ik heb het echt naar m'n zin."

De verdediger wil met ADO uit de onderste regionen van de Eredivisie wegkomen. "Makkelijk gaat het niet worden, maar ik hou wel van een uitdaging. Ik pak deze graag aan en heb er vertrouwen in dat het goed komt. We moeten er hard voor werken, maar ik zie genoeg kwaliteit in het team. Los van mijn eigen kwaliteiten hoop ik de ploeg ook te kunnen helpen met mijn ervaring."

Hoofd Technisch Hart Martin Jol is blij met de terugkeer van Janmaat en ziet voor hem een belangrijke rol weggelegd in de strijd tegen degradatie. "Ik ben zeer blij dat een speler als Daryl de club komt versterken. We hebben er vertrouwen in dat hij zijn oude vorm en fitheid snel zal terugvinden en dat wij met hem de belangrijke volgende stappen kunnen zitten in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie."

Janmaat speelde tussen zijn eerste ADO-periode en zijn terugkeer bij sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford, waar hij in oktober zijn contract liet ontbinden. Hij heeft 34 Oranje-interlands achter zijn naam staan.