'Als je denkt dat je het elders beter kan doen, kies je niet voor Feyenoord'

'Als je denkt dat je het elders beter kan doen, kies je niet voor Feyenoord'

29-12-2020 16:01
57

Feyenoord kreeg het afgelopen jaar veel kritiek op de jeugdopleiding. Raymond van Meenen, manager jeugdopleiding van de Rotterdamse club, denkt echter dat de jeugdspelers de kwaliteit van de opleiding prima vinden en haalt het aantal contractverlengingen van dit jaar aan.

"Als je het hebt over kritiek en hoe we daar als opleiding mee omgaan... Dan is het nog veel belangrijker: hoe gaan de spelers daarmee om? Hoe reageren ouders daarop?", begint Van Meenen in gesprek met het clubkanaal. "Uiteindelijk tekenen er in dit kalenderjaar achttien spelers bij ons, dan zegt dat alles over hoe zij kijken naar de jeugdopleiding."

Van Meenen stelt dat de jeugdopleiding van Feyenoord er prima opstaat. "De spelers hebben er vertrouwen in en het geeft ze rust. Ze hebben meerdere jaren om zich te ontwikkelen. Dat doe je niet als je er geen vertrouwen in hebt. Als je denkt dat je het elders beter kan doen, kies je niet voor Feyenoord. Dat is een hele belangrijke graadmeter. Kritiek is van alle tijden, dat is geen probleem. Dat hoort erbij. Voor ons is belangrijk: hoe reageren speler erop. Als ze dan de keus voor ons maken, zijn we daar hartstikke blij mee", sluit hij af.