Pratto slaat Superclásico over voor Feyenoord-transfer: 'Verzoek ingewilligd'

Pratto slaat Superclásico over voor Feyenoord-transfer: 'Verzoek ingewilligd'

29-12-2020 17:03
150

River Plate-directeur Enzo Francescoli heeft extra tekst en uitleg gegeven over het naderende vertrek van Lucas Pratto. De vijfvoudig international van Argentinië zal de verrassende overstap naar Feyenoord maken, werd eerder deze week duidelijk.

River Plate speelt vlak na de jaarwisseling de altijd beladen Superclásico tegen Boca Juniors, maar zal dat dus zonder Pratto doen. De 32-jarige spits was zijn basisplek kwijtgeraakt en wilde elders minuten maken. "Hij kreeg de mogelijk om in Europa te voetballen, bij een club van naam. En als er niets geks gebeurt, gaat hij dat ook doen het komende half jaar", vertelt Francescoli aan ESPN. "Wij hebben zijn verzoek ingewilligd. Als een speler eenmaal een beslissing heeft genomen, is het moeilijk om die nog te veranderen."

Dat de timing van de transfer opvallend is, beseft Francescoli ook. "Normaal gesproken wil je niet dat zoiets op dit moment gebeurt, maar het is nu eenmaal zo gegaan. Ik begrijp het ook wel", stelt de legendarische oud-spits uit Uruguay. "Je kunt over alles discussiëren, maar hij moet ook aan zijn carrière en zijn familie denken."

Pratto is onderweg naar Rotterdam-Zuid en zal daar medisch gekeurd worden, bevestigde Feyenoord-directeur Frank Arnesen al. Als deze geen problemen oplevert, zal de geroutineerde spits tijdens de tweede seizoenshelft het Feyenoord-shirt dragen.