Vitesse grijpt naast topscorer van Kosovo: Ik voel me gelukkig hier

Vitesse grijpt naast topscorer van Kosovo: "Ik voel me gelukkig hier"

29-12-2020 22:21
16

Opvallend nieuws uit de Balkan: Vitesse heeft naast de 22-jarige aanvaller Mirlind Daku gegrepen. De enkelvoudig international van Kosovo heeft bevestigd dat hij contact heeft gehad met de Arnhemmers.

Daku (links op de foto, als jeugdinternational) staat onder contract bij het Kroatische NK Osijek, maar wordt verhuurd aan KF Ballkani in zijn geboorteland. Dit seizoen is hij op schot in de Kosovaarse competitie. Met 21 doelpunten in achttien wedstrijden is hij afgetekend koploper op de topscorerslijst.

Deze scoringsdrift is ook Vitesse niet ontgaan. "Een manager van Vitesse uit Nederland heeft me benaderd, maar dat soort zaken laat ik over aan mijn zaakwaarnemer", vertelt Daku aan Indeksonline. Het lijkt er dan ook niet op dat de spits binnenkort in Stadion GelreDome te bewonderen is. "Ik voel me gelukkig hier en ik denk wel dat ik tot het einde van het seizoen hier blijf."

Daku keert in principe aan het einde van het seizoen terug bij Osijek. De spits maakte op 11 november zijn interlanddebuut in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Albanië en Kosovo.