Oranje-rentree El Ghazi 'wat overdreven': 'Botman ook mix van De Ligt en Van Dijk'

Oranje-rentree El Ghazi 'wat overdreven': 'Botman ook mix van De Ligt en Van Dijk'

29-12-2020 23:37
68

Dat Anwar El Ghazi in topvorm is, is ook in de FOX Sports-studio niet onopgemerkt gebleven. De 25-jarige aanvaller van Aston Villa scoorde vijf keer in de laatste vijf Premier League-wedstrijden en zou ook zomaar weer in beeld kunnen komen bij het Nederlands elftal.

El Ghazi speelde in het najaar van 2015 twee keer voor Oranje, maar daar is het sindsdien bij gebleven. "Het is natuurlijk lastig te vergelijken. Maar als hij nou bij AZ zou spelen... Dan denk ik dat hij wel bij het Nederlands elftal zou zitten", oppert Kees Kwakman echter in Voetbalpraat. De FOX-analist vindt El Ghazi niet veel minder dan AZ'er Calvin Stengs. "Hij is in principe basisspeler bij een ploeg in de Premier League. Je ziet natuurlijk niet veel acties en hij is minder aan de bal, omdat hij bij zo'n ploeg speelt. Maar zet hem eens bij AZ, om maar wat te zeggen."

Tafelgenoot Leon ten Voorde vindt dat El Ghazi is gegroeid, in vergelijking met zijn Ajax-tijd. "Hij werkt ook hard en hij is wel een beetje andere speler dan bij Ajax. Daar vond ik hem toch wat flegmatiek, in het fysieke is hij echt wel gegroeid", aldus de journalist van TC/Tubantia, die het echter nog te vroeg vindt om te speculeren over een rentree in Oranje. "Een beetje rustig aan met zijn allen", tempert Ten Voorde. "Allemaal wat overdreven. Botman is ook een kruising tussen Van Dijk en De Ligt... Zo snel gaat het dan in Nederland."