Koeman zet Spaanse titel al uit het hoofd met Barça: 'Atlético faalt niet'

Koeman zet Spaanse titel al uit het hoofd met Barça: 'Atlético faalt niet'

30-12-2020 06:54 Laatste update: 11:15
18

Ronald Koeman maakt nu al een pas op de plaats met FC Barcelona in de Spaanse titelstrijd. De Nederlandse trainer denkt na het 1-1 gelijkspel tegen Eibar niet dat koploper Atlético Madrid nog te achterhalen valt.

Barça gaat door het teleurstellende resultaat tegen de laagvlieger als nummer zes van de Primera División het nieuwe jaar in. Atlético neemt een voorsprong van tien punten als het woensdag Getafe verslaat. De Madrilenen hebben daarna zelfs nog een duel tegoed.

Bekijk de reactie van Koeman ook hieronder in de player:

"Je moet realistisch zijn", zegt Koeman over de titelkansen van de Catalanen in Spaanse media. "Het is waar dat niets onmogelijk is in het leven, maar de afstand op Atlético Madrid is al heel groot. We hebben het over een team dat rivalen weinig kansen geeft en dat heel constant speelt. Je moet realistisch zijn, Atlético faalt niet."

Koeman zag dat Ronald Araújo aan de basis stond van de tegentreffer doordat hij de bal verspeelde in de opbouw. "Ik ga Araújo niet de schuld geven omdat iedereen fouten kan maken, maar het is duidelijk dat we veel fouten maken die ons uiteindelijk duur komen te staan. Het waren sleutelmomenten in de wedstrijd."

De Nederlander doelt daarmee ook op de gemiste penalty van Martin Braithwaite vroeg in de wedstrijd. Opvallend genoeg eiste niet Antoine Griezmann, maar de Deen de bal op. "Griezmann had laatst ook gemist en Martin scoorde in de Champions League vanaf elf meter", aldus Koeman, die zijn specialist Lionel Messi vanaf de tribune zag toekijken. "Dat was zonde, want hij maakt het verschil. Zonder hem scoren we nog moeilijker."