PEC Zwolle legt vertrek van Stegeman uit: Een openhartig en realistisch gesprek

PEC Zwolle legt vertrek van Stegeman uit: "Een openhartig en realistisch gesprek"

30-12-2020 15:10 Laatste update: 15:51
129

PEC Zwolle heeft bevestigd dat John Stegeman na dit seizoen vertrekt. Het contract van de 44-jarige trainer wordt niet verlengd. Dat is de uitkomst van een evaluatie tussen club en trainer. 

Technisch manager Mike Willems licht het vertrek van Stegeman toe. "In een openhartig en realistisch gesprek zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat het beter is na dit seizoen uit elkaar te gaan. Onze huidige elfde plaats is voor PEC Zwolle een prima klassering, maar wij zijn wel van mening dat er, ondanks de lastige omstandigheden, meer rendement uit het afgelopen half jaar gehaald had kunnen worden", zegt hij op de clubsite.

"Vanuit de spelersgroep, technische staf en directie bestaat wel de nadrukkelijke wens dit lopende traject met elkaar af te maken, om het hoofdstuk zodoende goed met elkaar af te sluiten. Vanuit die intrinsieke motivatie en de aanwezige kwaliteiten heb ik alle vertrouwen in het komende half jaar."

Stegeman geeft aan het besluit te respecteren. "De focus heb ik nu dan ook meteen op de tweede seizoenshelft gericht. Daarbij gaat het erom zo goed als mogelijk te presteren en de stijgende lijn qua spel meer om te zetten in resultaat en punten. Ik wil mijn tijd bij PEC Zwolle zo positief mogelijk afsluiten en daar ga ik samen met de mensen om mij heen de komende maanden dan ook keihard voor werken."