Premier League houdt stug vol: 'We blijven ons speelschema respecteren'

Premier League houdt stug vol: 'We blijven ons speelschema respecteren'

30-12-2020 17:30
18

De Premier League heeft woensdagmiddag gereageerd op de afgelasting van Fulham-Tottenham Hotspur. De Londense derby is uit de planning gehaald vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen bij de thuisploeg.

Maandag moest ook de topper tussen Everton en Manchester City al afgelast worden. In Engeland gingen stemmen op om de competitie tijdelijk stil te leggen, maar het competitieorgaan wil daar voorlopig niets van weten. 'De meeste clubs kampen nog altijd met lage besmettingscijfers. Wij blijven het volste vertrouwen in onze COVID-protocollen houden en we gaan alles eraan doen om ons speelschema te respecteren', laat men weten in een statement.

Dat zal sowieso zonder publiek moeten gebeuren. De Premier League-clubs besloten te experimenteren met een beperkt aantal toeschouwers in de stadions, maar de stadions gaan alweer op slot vanwege veiligheidsredenen. Voor de twee wedstrijden die deze week zijn afgelast, wordt nog naar een nieuwe datum gezocht, net als voor de eerder gecancelde ontmoeting tussen Aston Villa en Newcastle United.