Elia sliep bij dochter in het ziekenhuis: Dat meisje heeft echt moeten knokken

Elia sliep bij dochter in het ziekenhuis: "Dat meisje heeft echt moeten knokken"

30-12-2020 18:31
56

Eljero Elia heeft tegenover Voetbal International uitgebreid gesproken over de ziekte van zijn zesjarige dochter. De buitenspeler van FC Utrecht maakte eind oktober al bekend dat zij was getroffen door de ziekte van Kawasaki, een ontsteking van de bloedvaten die vaak gepaard gaat met hevige koorts.

Eind september kwam de ziekte aan het licht. De vleugelaanvaller had het Turkse Basaksehir kort daarvoor verruild voor FC Utrecht en zat thuis met zijn dochter, terwijl zijn vrouw nog in Turkije was. Opeens werd zijn dochter ziek. Elia liet eind oktober al weten dat het 'echt heel heftig' was, maar blikt ditmaal uitgebreider terug. "Ik zie haar nóg languit op de bank liggen. Een griepje, denk je dan. Een dag later werd ze alleen maar zieker en op dag drie was er nauwelijks nog beweging in te krijgen", vertelt hij aan Voetbal International.

Toen zijn vrouw weer in Nederland was, ging ze met haar dochter naar het ziekenhuis. Elia speelde eind september een kwartiertje mee tijdens FC Utrecht-RKC Waalwijk: direct na afloop hoorde hij dat zijn dochter op de intensive care was opgenomen. "Dus ben ik toen meteen van het veld gerend en de auto ingestapt. Online was er direct kritiek: Elia is boos, want hij heeft niet gespeeld. Maar ik wilde naar mijn kleine meid."

Die moest uiteindelijk twee weken in het ziekenhuis blijven. "Mijn meisje had dood kunnen gaan", blikt Elia terug op die spannende weken. "Dat meisje heeft echt moeten knokken. Dat doet wel wat met een vader." De dertigvoudig Oranje-international bleef zo veel mogelijk in de buurt van zijn dochter, buiten zijn FC Utrecht-verplichtingen om. "Ik sliep naast haar op de kamer. Dat is het enige wat je op zo'n moment wil, dicht bij je dochter zijn. De volgende ochtend reed ik vanuit het ziekenhuis weer door naar het trainingsveld. En dat twee weken lang. Nee, goede nachten waren het niet."

Elia heeft dan ook het vermoeden dat zijn spel leed onder de ziekte van zijn dochter. "Natuurlijk. Ik ben toch ook maar een mens?", aldus de 33-jarige routinier, die echter vastbesloten is om in het nieuwe jaar de oude Elia weer te laten zien. "Als de trainer (René Hake, red.) naar me toekomt en zegt: goed gespeeld, dan zeg ik: een 6'je. Ik moet altijd beter. Ik ben het niet verleerd."