Elia rekent af met 'geldwolf-imago': 'Bel me dan op en ga het gesprek met me aan'

Elia rekent af met 'geldwolf-imago': 'Bel me dan op en ga het gesprek met me aan'

30-12-2020 20:14
45

Eljero Elia had geen zin om degradatievoetbal te spelen en koos er daarom voor om niet bij ADO Den Haag te gaan spelen. De vleugelaanvaller, die nu bij FC Utrecht zit, maakte een bewuste keuze.

Elia wist dat hij naar Nederland terug zou keren en kreeg aanbiedingen van ADO, FC Twente en FC Utrecht. "Uit clubliefde had ik bij ADO Den Haag of FC Twente moeten tekenen", begint de nu 33-jarige aanvaller aan zijn relaas tegenover Voetbal International. "Ik ben nog te ambitieus om tegen degradatie te spelen en het gevolg was dat ik meteen werd neergezet als een geldwolf."

De berichtgeving rondom zijn persoon klopt volgens de Leidschendammer ook niet. "ADO had een goed verhaal, maar zou waarschijnlijk onderin eindigen. Dat wilde ik niet. Bij FC Twente lag het anders. Nog voordat er ook maar iemand met mij had gesproken, las ik al dat ik welkom was maar niet meer zou verdienen dan dit of dat. Het enige wat ik toen dacht: bel me eerst even op en ga het gesprek met me aan. Maar dat was niet gebeurd."

Het verhaal dat Elia op meer geld had gerekend wordt door de hoofdrolspeler zelf ook naar het rijk der fabelen verwezen. "Later las ik allemaal onzinverhalen over tekengeld. Geloof me, voor het geld hoef ik het nier meer te doen. Dan had ik wel andere keuzes gemaakt. Ik wil gewoon lekker voetballen en beslissend zijn. Ik ben naar Nederland gekomen om mijn loopbaan mooi af te sluiten."