Atlético rekent ook af met irritant Getafe en zet Real weer op achterstand

Atlético rekent ook af met irritant Getafe en zet Real weer op achterstand

30-12-2020 21:10
40

Atlético Madrid heeft een bijzonder moeizame wedstrijd toch in winst om weten te zetten. Getafe haalde zoals te doen gebruikelijk het bloed onder de nagels van de tegenstanders én zelfs de commentator vandaan, maar ging wel met 1-0 onderuit.

In de twintigste minuut kwam koploper Atlético op voorsprong en dat was te danken aan Luis Suárez. De Uruguayaan kopte op bijzonder knappe wijze binnen en die 1-0 was het teken voor Los Rojiblancos om het 'Diego Simeone-spel' te gaan spelen en weinig risico meer te nemen. Dat deed de amusementswaarde echter geen goed.

Getafe was, zoals we van Los Azulones gewend zijn, ook niet naar Wanda Metropolitano gekomen om er een spektakelstuk van te maken en dat irriteerde zelfs commentator Sierd de Vos, die opperde dat het verplicht kijken naar wedstrijden van Getafe een straf zou moeten zijn voor gevangenen.

Uiteindelijk kwam er geen verandering meer in de stand, waardoor Atlético wel de drie punten thuis wist te houden en het spel van Getafe geen resultaat opleverde. De formatie van Simeone blijft daardoor aan kop in La Liga en vergroot de voorsprong op Real Madrid, de nummer twee van de ranglijst, tot drie punten. Atléti heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed.