'Almere trok weinig bekijks met verschrikkelijk kunstgras, maar dat verandert'

'Almere trok weinig bekijks met verschrikkelijk kunstgras, maar dat verandert'

30-12-2020 21:51
40

Ole Tobiasen is met Almere City goed op weg richting de Eredivisie. De Flevolanders staan op dit moment tweede in de Keuken Kampioen Divisie en zouden voor het eerst in hun bestaan op het hoogste niveau terecht kunnen komen.

Dat is een forse omslag voor Almere, weet ook Tobiasen. De Deen moest als speler van MVV nog wel eens op bezoek op de polder. "Almere werd toen nog gezien als het lelijke eendje van het betaalde voetbal", vertelt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "De ploeg trok weinig bekijks en het kunstgras was verschrikkelijk, maar dat beeld van toen begint te veranderen."

Spelers kiezen er nu ook steeds vaker voor om hun carrière te vervolgen bij Almere. "Ze kozen vaker voor clubs met historie en een hele grote achterban, zoals NAC Breda of De Graafschap", legt de gewezen verdediger uit. "Gelukkig kunnen we nu laten zien dat we er echt toe doen. Met onze resultaten en doelstellingen overtuigen wij steeds meer."

Hoewel de formatie uit Flevoland op een plaats staat die recht geeft op directe promotie, wil Tobiasen nog niet te hoog van de toren blazen. "We zijn nog niet eens halverwege. En er komt straks van buitenaf steeds meer druk op te staan. Onze kracht is dat we met beide benen op de grond staan en niet verder vooruit kijken dan de eerstkomende wedstrijd. Dat moeten we ook dan blijven doen."