Weer een tik voor koploper Liverpool: ook Newcastle blijft overeind

30-12-2020 22:51
67

Liverpool heeft zich niet hersteld van het puntenverlies van afgelopen zondag tegen West Bromwich Albion. De uitwedstrijd bij Newcastle United leverde een teleurstellend gelijkspel op: 0-0.

Omdat West Brom er drie dagen geleden al in slaagde om de formatie van trainer Jürgen Klopp van een zege af te houden, was er voor Liverpool veel aan gelegen om woensdagavond wel de drie punten te pakken. Daar was in het eerste half uur echter niets van te zien. Newcastle bleef fluitend overeind en kon zonder zelf kansen bij elkaar te voetballen eenvoudig de rust halen zonder tegengoal.

Na de rust was er wat meer voor nodig voor The Magpies om het doel schoon te houden. Doelman Karl Darlow greep de hoofdrol door met een aantal knappe reddingen de Liverpool-aanvallers van scoren te houden en toen hij geklopt was haalde Fabian Schär een inzet van Sadio Mané van de lijn. Mede door die ingrepen haalde Newcastle de eindstreep zonder tegendoelpunt en pakte het een knap punt tegen The Reds.

Daarmee zet Liverpool de koppositie op het spel. De voorsprong op Manchester United, de nummer twee van de Premier League, bedraagt op dit moment drie punten. The Mancunians hebben echter nog een wedstrijd tegoed en kunnen dan in puntenaantal gelijk komen.