PEC wil snel duidelijkheid: 'Dat beviel slecht toen Stam naar Feyenoord ging'

PEC wil snel duidelijkheid: 'Dat beviel slecht toen Stam naar Feyenoord ging'

30-12-2020 23:51
61

PEC Zwolle wil al begin mei de opvolger voor trainer John Stegeman bekend maken. Woensdag maakte de club bekend dat het na dit seizoen niet verder wil met de oefenmeester uit Epe.

Deze week vond er een evaluatiegesprek plaats tussen Stegeman en de clubleiding. Daarin bleek dat PEC niet meer met de trainer verder wilde en dus is het aan voorzitter Adriaan Visser om een opvoler aan te stellen. "We willen begin mei rond zijn met de nieuwe trainer", laat hij weten tegenover De Stentor. "Later iemand aanstellen is ons slecht bevallen toen Jaap Stam naar Feyenoord vertrok."

Toen moest de club uit Overijssel halsoverkop op zoek naar een nieuwe oefenmeester. "Op een gegeven moment hadden we met Maurice Steijn de juiste kandidaat", herinnert de scheidend voorzitter. "Hem hadden we een mooi aanbod gedaan, maar op het laatste moment haakte hij af. Toen schakelden we rap door naar nummer twee: John."

De rappe besluitvorming destijds wil Visser niet nog een keer meemaken. "Alles moest heel snel gebeuren en dat wil ik niet nog een keer, dus daarom willen we nu begin mei rond zijn met een nieuwe trainer."