Advocaat: 'Omhelsde die jongen, later telefoontje dat ik hem niet op kon stellen'

Advocaat: 'Omhelsde die jongen, later telefoontje dat ik hem niet op kon stellen'

31-12-2020 07:00
19

Voor Dick Advocaat zit zijn trainerscarrière er na dit seizoen op. De Feyenoord-trainer gaat genieten van zijn pensioen, maar geeft aan dat het altijd zal blijven kriebelen. De oefenmeester moet in zijn laatste seizoen rekening houden met het coronavirus, iets dat hem niet altijd goed afgaat. 

Hij heeft het al vaker gezegd, maar Feyenoord wordt echt de laatste club voor Advocaat. Frank Arnesen heeft hem niet gevraagd er nog een seizoen achteraan te plakken. "Nee, dan was ik misschien nog gaan twijfelen, hahaha", begint Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar serieus: ik weet dat ik het al vaker heb gezegd, maar dit keer mag je mij eraan houden. Ik stop, Feyenoord is mijn laatste club. De club heeft Arne Slot al vastgelegd voor volgend seizoen, het is goed zo."

Het is een raar laatste seizoen voor Advocaat, met alle regels vanwege het coronavirus. De trainer geeft aan af en toe moeite te hebben met alle maatregelen. "Op een gegeven moment hadden we een speler die een nominatie voor één of andere award had gekregen, de prijs die Haaland uiteindelijk won (de Golden Boy Award, red.). Ik hoorde dat. In een opwelling omhelsde ik die jongen. Ik was blij voor hem. Kreeg ik een paar uur later een telefoontje dat ik uitgerekend die speler niet kon opstellen omdat hij positief getest was op corona. Daar zat ik toch even mee in mijn maag hoor", sluit hij af.