PEC steunt Stegeman: 'Onder vergrootglas gelegd, niet zijn schuld'

PEC steunt Stegeman: 'Onder vergrootglas gelegd, niet zijn schuld'

31-12-2020 07:45
50

John Stegeman en PEC Zwolle gaan na dit seizoen uit elkaar, maar beide partijen willen dit voetbaljaar op een positieve manier afsluiten. Technisch manager Mike Willems blijft vertrouwen houden in de trainer.

Het aflopende contract van Stegeman wordt niet verlengd door PEC, dat op zoek kan naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. De ploeg uit Zwolle staat op een keurige elfde plaats, maar toch bleef er kritiek op Stegeman. "John is een heel bevlogen trainer en een harde werker. We hadden eerlijk gezegd wel gehoopt op wat meer punten, al is dat zeker niet alleen John aan te rekenen", stelt Willems in gesprek met Voetbal International.

"Wat we wel merken is dat het bij de minste of geringste tegenslag altijd direct over John gaat. Over het feit dat hij van Go Ahead Eagles kwam, over het auto-ongeluk, over dat hij onderuit gezakt langs het veld zit. Dat soort dingen worden bij hem altijd maar onder een vergrootglas gelegd, dat is niet eens zijn schuld", neemt Willems het op voor Stegeman.

"Wij staan daar in principe ook gewoon boven, maar je moet dat sentiment ook niet helemaal negeren. Het kan na twee jaar ook eens tijd zijn voor iets anders. Daar had John begrip voor", sluit de technisch manager van PEC af.