Verweij: 'Zal niet hardop worden uitgesproken, maar intern bij Ajax is er twijfel'

Verweij: 'Zal niet hardop worden uitgesproken, maar intern bij Ajax is er twijfel'

31-12-2020 11:15
179

Bij Ajax leven twijfels over een goede afloop van het seizoen. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf in een Vraag en Antwoord-item op de site van de krant. Ajax heeft een voorsprong, maar het piept en het kraakt.

Ajax won elf van de veertien wedstrijden, maar de duels met FC Groningen, FC Twente en Willem ll baren zorgen. PSV is Ajax inmiddels tot op één punt genaderd. Volgens Verweij leven er twijfels over het verdere verloop van de competitie.

"Dat zal nooit hardop worden uitgesproken. Maar intern is er zeker twijfel. Er staat met de titel, goed voor de groepsfase van de Champions League, die ongeveer 40 miljoen euro waard is, nogal wat op het spel", zegt hij. "En de wedstrijden tegen FC Groningen, FC Twente en Willem II werden lijdzaam ondergaan. Er was geen plan B en er werden geen tactische omzettingen gedaan, die het wedstrijdbeeld veranderden."

Er wordt gesproken over de 'december-dip' van Ajax. Dat lijkt niet uit de lucht gegrepen. "De resultaten van Ten Hag in de competitie zijn ook elk jaar minder geworden: 81% winst in 2018, 77% in 2019 en 71% in 2020. Daar staat tegenover dat Ajax 'gewoon' met één punt voorsprong bovenaan staat. Bovendien verlaten Noussair Mazraoui, David Neres, Lassina Traoré, Brian Brobbey en – last but not least – Mohammed Kudus snel de ziekenboeg. De selectie zou sterk genoeg moeten zijn om kampioen te worden."