Nog minder kunstgras in de Eredivisie: 'Wij willen het en onze supporters ook'

Nog minder kunstgras in de Eredivisie: 'Wij willen het en onze supporters ook'

Gepubliceerd: donderdag 31 december 2020 om 14:31do 31-12-2020 om 14:31

Sparta wil op termijn overstappen naar natuurgras. De Rotterdammers zijn samen met Heracles Almelo en FC Emmen de enige clubs in de Eredivisie die nog op kunstgras voetballen, maar als het aan voorzitter Leo Ruijs ligt komt daar gauw verandering in.

Om weer op echt gras te kunnen voetballen moet Sparta Het Kasteel verbouwen en zijn er aanpassingen nodig aan jeugdcomplex Nieuw Terbregge. "Om op termijn langer in de Eredivisie te kunnen blijven moeten we het stadion naar een hoger niveau tillen om een grotere omzet te kunnen genereren", zegt de voorzitter tegen RTV Rijnmond. "Om daar te komen moeten we naar gras en zullen we het betaald voetbal ook op Nieuw Terbregge moeten vestigen."

Ruijs verwacht dat natuurgras binnenkort verplicht is op het hoogste niveau. "Ik denk dat de Eredivisie CV het deel uit gaat laten maken van de licentie-eisen. Ik denk dat het onontkoombaar is dat we op gras gaan spelen. Wij willen het en onze supporters ook."

Met een natuurgrasmat denken de Rotterdammers ook meer kans te hebben bij spelers uit het buitenland. "Er was eerst echt een goede reden waarom we voor kunstgras hebben gekozen; dat was een financieel verhaal. Maar je hebt nu die licentie-eisen in je hoofd. Plus: het beperkt je ook als je kijkt naar de markt van potentiële spelers voor Sparta. We lopen toch aardig wat spelers mis door kunstgras. Dat is een extra reden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws