Baskische derby pakt slecht uit voor Koeman en Barça: achterstand loopt op

31-12-2020 15:53
13

Real Sociedad heeft de Baskische derby tegen Athletic Club de Bilbao in winst om weten te zetten. De formatie uit San Sebastián won met 0-1 in San Mamés en vergroot daardoor de voorsprong op het FC Barcelona van Ronald Koeman.

Omdat de Catalanen twee dagen geleden punten lieten liggen tegen Eibar (1-1) was er de hoop dat concurrenten in de strijd om Champions League-tickets ook zouden verliezen. Real Madrid deed dat door gelijk te spelen bij Elche, maar omdat Sevilla wel van Villarreal won zou een slecht resultaat voor Real Sociedad in de beladen derby tegen Athletic Club een opsteker betekenen voor Koeman en de zijnen.

Zo ver kwam het echter niet. Na vijf minuten viel de enige goal van de wedstrijd: Portu was het eindstation van een vlot lopende aanval en tikte van dichtbij een voorzet van Mikel Oyarzabal tegen de touwen. In de 85 minuten die daar op volgden probeerde Bilbao nog wel langszij te komen, maar dat lukte niet meer.

Daardoor ziet de stand in La Liga er voorlopig niet al te best uit voor Barcelona. De Blaugranas staan zesde en kijken tegen een achterstand van tien punten op koploper Atlético Madrid aan, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft. Real Madrid (acht punten), Real Sociedad (vier punten), Sevilla (drie punten) en Villarreal (één puntje) staan er ook nog beter voor dan de formatie van Koeman.