Boete en drie wedstrijden schorsing voor Cavani na discutabele Instagram-post

Boete en drie wedstrijden schorsing voor Cavani na discutabele Instagram-post

31-12-2020 16:46
92

Edinson Cavani moet de komende drie wedstrijden van Manchester United aan zich voorbij laten gaan. De Uruguayaanse spits is door de FA geschorst vanwege een Instagrampost, die volgens de Engelse bond aanstootgevend was.

In die post bedankte Cavani naar eigen zeggen een vriend door het woord 'negro' te gebruiken. Zelf was 'El Matador' zich van geen kwaad bewust, maar de FA heeft toch besloten om de spits drie wedstrijden te schorsen en een boete van honderdduizend pond op te leggen. Cavani zou volgens het statement van de FA de sport in diskrediet hebben gebracht met een uiting waarin gerefereerd werd aan huidskleur.

Manchester United heeft gereageerd op de straf en laat nogmaals weten dat Cavani zich niet bewust was van het feit dat zijn woorden anders uitgelegd konden worden. 'Hij heeft er wel voor gekozen om de straf niet aan te vechten, uit respect voor de FA en de strijd tegen racisme in het voetbal. De club vertrouwt erop dat de commissie ook duidelijk maakt dat Edinson Cavani geen racist is en dat er ook geen racistische intentie in zijn boodschap zat.'

Door de schorsing mist Cavani de thuiswedstrijden tegen Aston Villa (Premier League), Manchester City (Carabao Cup) en Watford (FA Cup).