Ekiz: 'Jammer dat Genee mij niet meer spreekt, zeg het dan face to face'

Ekiz: 'Jammer dat Genee mij niet meer spreekt, zeg het dan face to face'

01-01-2021 15:16 Laatste update: 18:05
46

Fidan Ekiz heeft teruggeblikt op haar aanvaring met Veronica Inside-presentator Wilfred Genee in de talkshow Op1. In die uitzending werd gesproken over de speciale 'racisme-uitzending' die Genee op poten zette en de nasleep ervan: de benadering van Ekiz viel niet in goede aarde bij haar gespreksgenoot.

Genee beklaagde zich er al eerder over dat hij vooraf complimenten kreeg, maar tijdens de uitzending van Op1 opeens aangepakt werd. "Het was totaal niet mijn intentie om hem aan te vallen", aldus Ekiz een half jaar na dato in gesprek met Volkskrant Magazine. De presentatrice geeft ruiterlijk toe dat ze af en toe te impulsief handelt. "Ik ben heel erg – de een zegt authentiek, de ander noemt me een flapuit. Soms denk ik te weinig na. Dat gebeurde bij Wilfred Genee."

Hoewel Ekiz vooraf geen frontale aanval in wilde zetten, liep de discussie toch hoog op. "Ik zei tegen hem: waarom accepteer je het dat je onder druk wordt gezet, ben je soms bang om je baan te verliezen? Ik begon ook over NSB-gedrag van Arie Boomsma", vertelt ze over de programmamaker, die een statement had geplaatst waarin hij de adverteerders van Veronica Inside de vraag stelde of ze zichzelf nog aan het programma wilden verbinden. "Als ik erover had nagedacht, had ik die term NSB natuurlijk nooit gebruikt."

Hoe dan ook: tussen Ekiz en Genee zal het voorlopig niet meer goed komen. "Ik vind het ook heel jammer dat hij mij niet meer spreekt en alleen maar via andere tv-shows aangeeft hoe verschrikkelijk hij mij vindt. Zeg het dan face to face."