Guardiola reageert op bericht van gepikeerd Everton: 'Gebeld, situatie uitgelegd'

Guardiola reageert op bericht van gepikeerd Everton: 'Gebeld, situatie uitgelegd'

01-01-2021 15:51
15

Pep Guardiola heeft gereageerd op het schrappen van de Premier League-topper tussen Everton en Manchester City van maandagavond. De wedstrijd werd een paar uur voor aanvang afgelast wegens opgelopen coronabesmettingen bij The Citizens.

Everton was onaangenaam verrast en eiste opheldering van zijn tegenstander, liet het weten in een statement. Guardiola meent echter dat The Toffees op de hoogte zijn gebracht. "Ik heb met Carlo Ancelotti (de Everton-manager, red.) gebeld en de situatie uitgelegd: we hadden kunnen spelen, maar het besmettingsrisico was te groot. Onze spelers hadden die van Everton aan kunnen steken", aldus de Manchester City-manager tijdens zijn perspraatje op Nieuwjaarsdag.

Kyle Walker en Gabriel Jesus waren namelijk al besmet, maar vlak voor de wedstrijd tegen Everton kwamen er nog eens vier positieve gevallen bij. "We hadden genoeg spelers tot onze beschikking en we wilden graag spelen, maar we wilden het risico niet nemen", aldus Guardiola, die overigens geen problemen verwacht voor de topper tegen Chelsea op zondag 3 januari. "Wij hebben een sterke selectie tot onze beschikking en we zullen daar vol enthousiasme naartoe gaan."