United blijft voor tiende keer op rij ongeslagen en meldt zich naast Liverpool

01-01-2021 22:57 Laatste update: 23:02
72

Manchester United heeft zich naast Liverpool aan kop van de Premier League gemeld. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer won in een zeer vermakelijk duel met 2-1 van Aston Villa, dat zijn opmars daardoor ziet stokken.

United-manager Ole Gunnar Solskjaer had weer geen plaats voor Donny van de Beek in zijn basisopstelling. De Nederlandse middenvelder zag vanaf de bank hoe zijn ploeg sterk begon en al snel gevaarlijk werd via Bruno Fernandes. Aston Villa-doelman Emiliano Martínez voorkwam niet veel later dat Anthony Martial de score opende en een poging van Fred zeilde maar net over het doel.

Net op het moment dat Aston Villa, met Anwar El Ghazi in de basis, wat beter in de wedstrijd kwam, sloeg United alsnog toe. Martial kopte na een fraaie aanval raak op aangeven van Aaron Wan-Bissaka.

In de tweede helft richtte de club uit Birmingham zich op. David De Gea hield United aanvankelijk op de been door een kopbal van Ollie Watkins op fantastische wijze over zijn doel te tikken. Ook El Ghazi was dicht bij de gelijkmaker. De Nederlandse aanvaller schoot echter in het zijnet. De verdiende 1-1 viel dan toch na 58 minuten via Traoré, die binnen tikte op aangeven van Jack Grealish.

Lang kon Aston Villa niet genieten van die voorsprong. Paul Pogba ging onderuit in het strafschopgebied en Bruno Fernandes verzilverde de penalty. De Portugese spelmaker was daarna dicht bij een tweede treffer, maar Martínez was bij de les. Ook Rashford verzuimde United in veilige haven te schieten in de vermakelijke en open wedstrijd.

Aston Villa mocht daardoor blijven hopen en drong in de slotminuten ook nog aan. Het voetbalgevecht werd echter gewonnen door United, dat zich daardoor naast Liverpool aan kop van de Premier League meldt. Aston Villa blijft steken op plek zes.