if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 970) { postscribe('#ads_50', ''); }
'Financieel gezien heel onverstandig als Ajax Danilo nu terughaalt'

'Financieel gezien heel onverstandig als Ajax Danilo nu terughaalt'

Gepubliceerd: vrijdag 1 januari 2021 om 23:35vr 01-01-2021 om 23:35

Ajax heeft Danilo Pereira niet aan FC Twente verhuurd om hem klaar te stomen voor het eerste elftal, maar om zijn marktwaarde op te vijzelen. Dat stelt TC Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde. Hij zou het daarom niet logisch vinden als de Amsterdammers de Braziliaan in januari proberen terug te halen.

"Dat is ook niet de bedoeling en ik zou het vanuit de optiek van Ajax ook niet zo verstandig vinden", vertelt de clubwatcher van Twente over een mogelijke terugkeer van Danilo naar Ajax bij Voetbalpraat van ESPN.

Danilo is de topscorer van de Eredivisie met elf doelpunten, maar dat is voor Ajax vooral uit financieel oogpunt interessant, zo lijkt het. Ten Voorde gelooft niet dat de 21-jarige spits toekomst heeft in de Johan Cruijff Arena. "Normaal gesproken is dat geen Ajax 1-spits en ik denk ook niet dat Ajax daarop in gaat zetten. Danilo is eigenlijk gestald bij FC Twente in de hoop dat ze hem in de etalage zetten en dat Ajax hem voor een mooie prijs kan verkopen."

"Haal je hem nu terug naar Amsterdam, dan gaat hij niet zo veel spelen en gaat zijn marktwaarde weer naar beneden", vervolgt Ten Voorde. "Bij FC Twente wordt hij misschien wel topscorer van de Eredivisie. Financieel gezien zou het heel onverstandig zijn van Ajax om hem nu terug te halen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws