'PSV blijft altijd mijn club, dat is logisch wanneer je er 15 jaar hebt gespeeld'

'PSV blijft altijd mijn club, dat is logisch wanneer je er 15 jaar hebt gespeeld'

02-01-2021 07:42 Laatste update: 10:54
36

Jeroen Zoet verliet PSV afgelopen zomer voor een buitenlands avontuur bij het Italiaanse Spezia. De doelman kwam niet voor in de plannen van Roger Schmidt, die volgens Zoet altijd eerlijk is geweest over de situatie van de sluitpost.

Na zijn huurperiode bij FC Utrecht keerde Zoet nog even terug in Eindhoven. "Ik heb onder Schmidt de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog mee mogen maken en hij is altijd eerlijk en duidelijk naar mij geweest", vertelt de elfvoudig international in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"Natuurlijk had ik de club liever met een mooie prijs verlaten, maar in het verleden hebben we samen schitterende dingen bereikt. Daar blijf ik de rest van mijn leven trots op. PSV blijft mijn club, voor altijd. Als je vijftien jaar ergens hebt mogen spelen, is dat ook logisch."

Zoet geniet op afstand van de doorbrekende PSV-talenten Donyell Malen, Cody Gakpo en Jordan Teze. "Mooi voor hen en voor de club. Wanneer ik kan, volg ik de wedstrijden en met een aantal mensen bij de club heb ik af en toe nog contact."

Het avontuur bij Spezia is tot nu toe nog niet helemaal geworden wat Zoet voor ogen had. De doelman raakte eind september geblesseerd, maar is inmiddels op de weg terug. "De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om terug te keren en komende week sluit in weer bij de groepstrainingen aan."

Promovendus Spezia, dat momenteel zeventiende staat in de Serie A, kan de terugkeer van Zoet goed gebruiken. De voormalig PSV'er is blij dat hij weer aan kan sluiten bij de eerste selectie. "Dat voelt als een mooie beloning. Het is fijn om weer dit vooruitzicht te hebben, dat maakt me gelukkig", sluit Zoet af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie