'Babel zowel binnen als buiten het veld van toegevoegde waarde voor Oranje'

'Babel zowel binnen als buiten het veld van toegevoegde waarde voor Oranje'

02-01-2021 08:30 Laatste update: 09:02
105

Frank de Boer blijft bij het Nederlands elftal het volste vertrouwen houden in Ryan Babel. De bondscoach stelt dat de aanvaller van Galatasaray niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten een toegevoegde waarde is voor Oranje.

"Wat we aan Babel hebben weten we. Hij moet zichzelf bewijzen bij Galatasaray. Mits fit, dan is hij van toegevoegde waarde voor Oranje", vertelt De Boer is een interview met De Telegraaf. "Hij kan spits spelen, aan de buitenkant, is ook buiten het veld belangrijk en zit niet voor niets in de spelersraad."

De 34-jarige aanvaller is één van de oudste huidige internationals onder De Boer. "Daarbij heeft hij toernooi-ervaring. Hij weet wat wordt gevraagd, ook van jongens die niet in de basis staan en wat zij op trainingen moeten brengen om de eerste elf scherp te houden. Uiteraard moet hij zelf kunnen invallen als de situatie daarom vraagt."

Babel staat momenteel buitenspel bij zijn club in Turkije. De aanvaller kampt met rugproblemen en kwam begin november voor het laatst in actie voor de club uit Istanbul.