ADO-icoon baalt: 'Voor al die spelers haalt mijn vrouw nog betere binnen'

ADO-icoon baalt: 'Voor al die spelers haalt mijn vrouw nog betere binnen'

02-01-2021 10:16 Laatste update: 10:37
76

Michel Adam baalt van ADO Den Haag en de manier waarop de club tegenwoordig gerund wordt. De Hagenees en publiekslieveling, die tussen 1987 en 1996 ruim tweehonderd wedstrijden voor de club speelde, kijkt niet meer met plezier naar zijn club.

Adam weet dat de fans van ADO niet tevreden zijn en zelf kan hij zich dat goed voorstellen. "Na de eerste helft tyf ik meestal die tv uit", zegt de gewezen verdediger tegen Voetbal International. "Die passie die wij vroeger hadden, zie je toch niet meer? Die bal moet je opvreten!"

Er zijn maar een paar spelers die de nu 52-jarige Hagenaar kunnen bekoren. "Die rechtsback die van de amateurs komt (Milan van Ewijk, red.) is één van de beteren. Die wíl in ieder geval nog. De keeper (Luuk Koopmans, red.) vind ik goed, Pinas is oké en Kramer blijft een rare vogel maar kan het vuurtje tenminste nog een beetje aanstoken. En voor al die andere spelers haalt mijn vrouw nog betere binnen. Zo'n Peet Bijen, daar wordt toch geen spits bang van?"

Een andere mentaliteit is volgens Adam de oplossing. "Martin Jol moet gewoon eens heel goed rond gaan kijken op de amateurvelden in de regio. Daar lopen genoeg goede spelers rond, ik zweer het je. Jongens die wél alles willen geven voor ADO. Er moeten veel meer Hagenaars in de ploeg."