Jonge Berghuis wees Vitesse uit wraak af: 'Gek hoe carrières dan lopen'

Jonge Berghuis wees Vitesse uit wraak af: 'Gek hoe carrières dan lopen'

02-01-2021 10:52
148

Steven Berghuis wees als jong talentje interesse van Vitesse af omdat ze hem eerder hadden afgewezen. De huidige captain van Feyenoord werd niet gekozen na een testwedstrijd en dat zat hem lang niet lekker. 

Berghuis is afkomstig uit een voetbalfamilie: vader Frank speelde een interland voor Oranje en ook zijn vijf jaar jongere broer Tristan leek voorbestemd voor het profvoetbal. Dat het Steven zou worden die het zou maken in de top was onverwachts, omdat hij eigenwijs was en dus een transfer naar Vitesse liet lopen.

"Gek hoe carrières lopen", zegt moeder Diana Berghuis tegen De Stentor. "Steven is pas vanaf dat moment echt in het betaalde voetbal gekomen, terwijl Tristan er vanaf zijn zeventiende langzaam uit verdwenen is."

De succesvolste Berghuis-telg bleef nog wat langer bij zijn amateurclub WSV en scoorde vervolgens tegen Feyenoord. Mede daardoor kwam hij bij Jong FC Twente terecht. Daar speelden Ola John en Thomas Bruns ook al en dat deed de nu 29-jarige vleugelaanvaller goed. "Hij bleek goed te renderen met goede spelers om zich heen", stelt vader Berghuis.

Uiteindelijk belandde Berghuis via AZ en Watford bij Feyenoord, waar hij als aanvoerder een belangrijke stempel op het team drukt en zich naar alle waarschijnlijkheid in de selectie voor het EK van 2021 zal voetballen.