Zoet is dankbaar: 'Wilde bij Utrecht mijn Nederlandse prijzenkast compleet maken'

Zoet is dankbaar: 'Wilde bij Utrecht mijn Nederlandse prijzenkast compleet maken'

02-01-2021 11:33
36

Jeroen Zoet is FC Utrecht dankbaar dat hij de kans kreeg om aldaar speelminuten op te doen. De 29-jarige keeper, die op dit moment onder contract staat bij het Italiaanse Spezia, kon zich in De Galgenwaard in de kijker spelen.

Zoet kon de stap naar de Serie A maken omdat hij bij Utrecht weer kon spelen. "Uiteindelijk ben ik PSV en ook FC Utrecht dankbaar dat ik in De Galgenwaard weer kon gaan spelen", laat Zoet weten tegenover het Eindhovens Dagblad. "Dat is me denk ik goed gelukt en ik had ook enorm veel zin in de bekerfinale. Ik had daar mijn Nederlandse prijzenkast graag compleet willen maken."

Dat die wedstrijd uiteindelijk niet doorging stelde de doelman teleur, maar hij wil er ook niet te veel over uitweiden. "Er is wat mij betreft wel genoeg over gezegd en geschreven. Ik begrijp heel goed dat voetbal op dat moment even niet de prioriteit had. Het is sowieso een raar jaar geweest waarin de hele maatschappij een enorme uitdaging had om de corona-situatie te keren."

Uiteindelijk trok Zoet naar Italië, waar hij in zijn tweede wedstrijd al uitviel met een liesblessure. "Die bleek ernstig. Bij PSV heb ik er ook weleens last van gehad, maar nu was het echt menens. De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om terug te keren en komende week sluit ik weer bij de groepstrainingen aan. Dat voelt als een mooie beloning."