NEC ontkent overeenkomst: 'Nog geen enkele club heeft zich bij ons gemeld'

NEC ontkent overeenkomst: 'Nog geen enkele club heeft zich bij ons gemeld'

02-01-2021 13:14 Laatste update: 13:17
15

NEC ontkent dat het een akkoord heeft bereikt met sc Heerenveen over Syb van Ottele. Vrijdag kwam het bericht naar buiten dat Van Ottele deze winter naar Friesland vertrekt, maar dat is volgens de clubleiding van NEC niet waar.

"Er is interesse in Syb net als in andere spelers, maar er heeft zich nog geen enkele club bij ons gemeld", reageert Wilco van Schaik in gesprek met De Gelderlander. De algemeen directeur van NEC geeft de hoop op een contractverlenging voor Van Ottele nog niet op. Volgens hem is de club al maanden in gesprek is met de talentvolle middenvelder.

"Syb heeft weken geleden een aanbieding gekregen", vertelt ook trainer Rogier Meijer. "Op die aanbieding hebben hij en zijn management tot op heden niet gereageerd."

Meijer vervolgt. "Ik heb Syb er donderdag nog over gesproken. Hij gaf aan het naar zijn zin te hebben hier." Meijer hoopt dat Van Ottele in Nijmegen blijft. "Ik geloof in hem. En vind ook dat NEC de beste plek voor hem is om zich verder te ontwikkelen. Hier krijgt hij de kans om fouten te maken. Vergeet niet dat het snel is gegaan met Syb, dat hij vorig seizoen een minder jaar had in de Onder 19."