02-01-2021 23:08 Laatste update: 23:07
60

RB Leipzig mag zich bijna één etmaal lang de koploper van de Bundesliga noemen. Die Roten Bullen begonnen de Bundesliga-hervatting als nummer drie: Bayer Leverkusen knoeide eerder op de zaterdag tegen Eintracht Frankfurt, Bayern München speelt zondagavond pas, Die Roten Bullen pakten wél het volle pond.

West Bromwich Albion-Arsenal 0-4
The Hawthorns werd geteisterd door hevige sneeuwval, maar Arsenal trok zich weinig aan van de weersomstandigheden. The Baggies werden binnen een half uur op hun plek gezet dankzij twee schitterende doelpunten: Kieran Tierney scoorde na een solo over links en Bukayo Saka rondde af na een vlot lopende aanval over rechts. Alexandre Lacazette rondde de klus na rust af: met twee treffers in vier minuten tijd hielp bij de opgeleefde Gunners aan een 0-4 zege.

VfB Stuttgart-RB Leipzig 0-1
De uitwedstrijd tegen promovendus VfB Stuttgart leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar werd in de loop van de tweede helft toch opengebroken. Dani Olmo dook op bij de tweede paal en werkte een getoucheerde voorzet van landgenoot Angeliño binnen. De ploeg van Julian Nagelsmann komt op 31 punten uit veertien wedstrijden. Regerend landskampioen Bayern staat op dertig, maar speelt zondag nog tegen FSV Mainz 05.

Hertha BSC-Schalke 04 3-0
Schalke hield het ruim een half uur vol in Berlijn, maar daarna ging het alsnog mis: Mattéo Guendouzi krulde vlak voor rust de openingstreffer binnen, John Córdoba rondde in de openingsfase van de tweede helft een vlotte aanval over rechts af. Krzysztof Piatek smeerde debuterend Schalke-trainer Christian Gross in de extra tijd nog een derde tegentreffer aan. Schalke mag nu tegen Hoffenheim en Eintracht Frankfurt proberen om de bedenkelijke recordreeks te beëindigen.

Real Betis-Sevilla 1-1
Luuk de Jong speelde een bijrol in de stadsderby: de spits werd tijdens de rust vervangen door Ivan Rakitic. Kort daarna kwam de wedstrijd plots tot ontbranding. Suso schoot de 0-1 binnen, maar Sergio Canales tekende kort daarna vanaf de penaltystip voor de 1-1. Een kwartier voor tijd kreeg Betis een tweede strafschop, maar ditmaal was het niet Canales, maar Fekir die zijn verantwoordelijkheid nam. Doelman Yassine 'Bono' Bounou stopte de inzet en redde een punt voor de gasten, die op plek vijf blijven steken. FC Barcelona kan passeren als het zondag bij Huesca wint.

Tottenham Hotspur - Leeds United 3-0
De formatie uit Londen was veel beter dan Leeds en stond in de rust dik verdiend met 2-0 voor. Dat was te danken aan het koningskoppel Harry Kane en Heung-Min Son. De Engelse spits schoot raak vanaf elf meter nadat Steven Bergwijn een strafschop versierde en even later wist hij ook nog eens zijn Zuid-Koreaanse maatje te bedienen.

Na de rust kon de ploeg van Bielsa nog steeds geen vuist maken. Na een klein uur voetballen kopte Toby Alderweireld dan ook een corner in en bracht de eindstand daarmee op 3-0. Goed nieuws voor Spurs, dat naar plaats drie op de ranglijst stijgt. De achterstand op koploper Liverpool is vier punten.

Rangers - Celtic 1-0
De formatie van Steven Gerrard was al koploper van Schotland en heeft dankzij een 1-0 zege op aartsrivaal Celtic de voorsprong op de eeuwige concurrent naar maar liefst negentien punten gebracht. Een rode kaart voor Celtic-middenvelder Nir Bitton hielp Rangers wel, want pas daarna wisten de mannen van Stevie G de ban te breken. Joe Aribo leek de winnende goal te maken, maar uiteindelijk ging de treffer als een eigen doepunt van Callum McGregor de boeken in.