Van Ginkel en PSV omarmen elkaar opnieuw: 'Telkens weer een warm bad'

Van Ginkel en PSV omarmen elkaar opnieuw: 'Telkens weer een warm bad'

02-01-2021 16:51
132

Marco van Ginkel en PSV zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De achtvoudig Oranje-international streek begin oktober opnieuw neer in het Philips Stadion, maar voelt zich nergens zo thuis als in Eindhoven.

Van Ginkel speelde in mei 2018 namens PSV zijn laatste wedstrijd als prof, waarna hij geteisterd werd door slepend blessureleed. Inmiddels is hij voor de vierde (!) keer door Chelsea in het Philips Stadion gestald. "Elke keer als ik terugkom word ik goed ontvangen en ik ken een hoop mensen binnen de club. Dat is altijd weer een gezellig weerzien", vertelt hij aan de PSV-kanalen. "Het voelt in elk geval als een warm bad, waar ik telkens in terechtkom."

Zijn langverwachte rentree komt steeds dichterbij, maar PSV is ondertussen ook druk bezig met de strijd om de landstitel. Van Ginkel werd in 2016 en 2018 al eens kampioen met PSV en heeft er alle vertrouwen in dat de schaal nog eens naar Eindhoven gaat. "We hebben een mooie groep bij elkaar en ik geniet volop van het voetbal", klinkt het. "De eerste keer kampioen worden is natuurlijk wel bijzonder, maar de tweede keer was ik aanvoerder. Dat maakt het misschien extra speciaal, maar de eerste keer was ook prachtig. Het belangrijkste is om terug te komen en wedstrijden te spelen, want dat mis ik het meest."