Younes doet oude bekende Bosz pijn, scorende Becker naar plek vier met Union

Younes doet oude bekende Bosz pijn, scorende Becker naar plek vier met Union

02-01-2021 17:21 Laatste update: 17:54
11

Zo zuur als 2020 is geëindigd voor Peter Bosz en Bayer Leverkusen, zo teleurstellend is het nieuwe jaar begonnen. Die Werkself verloren in hun laatste wedstrijd van het jaar in de extra tijd tegen Bayern München en verspeelden zo de Herbstmeister-titel: zaterdag ging het opnieuw mis, in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 2-1
De start van Bayer was nochtans bemoedigend: al na negen minuten opende Nadiem Amiri de score met een Luc Nilis-achtige hakbal na een fraaie aanname. Frankfurt, bij aanvang de nummer negen van de Bundesliga, toonde echter veerkracht en Amin Younes kreeg al snel alle gelegenheid om de 1-1 binnen te schieten.

De ex-Ajacied - een oude bekende van Boz - kreeg voor rust nóg een opgelegde kans, maar schoot hoog over. Het bleek echter uitstel van executie voor Bosz en de zijnen. Kort na rust kwam de thuisploeg op voorsprong nadat Bayer-verdediger Edmond Tapsoba de bal over zijn eigen doellijn gleed: 2-1. Martin Hinteregger leek in de slotfase hetzelfde te overkomen, maar de Oostenrijker kon opgelucht ademhalen: zijn totaal verkeerd geraakte inzet ging via de lat over het Eintracht-doel, waardoor Die Adlerträger de punten over de streep trokken. Bayer moet nu afwachten of Bayern en RB Leipzig later dit weekend uit kunnen lopen.

Werder Bremen-Union Berlin 0-2
Sheraldo Becker is de maker van het eerste Nederlandse Bundesliga-doelpunt van 2021. De buitenspeler stond tegen Werder Bremen aan het einde van een Union Berlin-counter en brak de wedstrijd open: 0-1. Ex-NEC'er Taiwo Awoniyi maakte er binnen het halve uur 0-2 van en legde zo de basis voor de uitzege van Eisern Union. De grote verrassing van dit Bundesliga-seizoen klimt voorlopig naar plek vier, ten koste van Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg, die zondag de degens kruisen.

Overige uitslagen
Hoffenheim-SC Freiburg 1-3
1. FC Köln-FC Augsburg 0-1
Arminia Bielefeld-Borussia Mönchengladbach 0-1