Mourinho baalt van 'corona-overtreders' bij Spurs: 'Zeer onaangename verrassing'

Mourinho baalt van 'corona-overtreders' bij Spurs: 'Zeer onaangename verrassing'

02-01-2021 18:57 Laatste update: 20:37
20

José Mourinho is niet te spreken over het feit dat Sergio Reguilón, Giovani Lo Celso en Erik Lamela de coronamaatregelen tijdens Kerstmis verbroken hebben. De spelers van Tottenham Hotspur kwamen zaterdagmiddag in het nieuws, toen de Britse pers een foto van het drietal deelde waarop te zien was dat ze zich niet hielden aan de coronavoorschriften.

Mourinho is vooral teleurgesteld in Reguilón. "Ik gaf hem een fantastisch cadeau, een Portugese piglet (een speciaal stuk varken, red.). Dat gaf ik hem omdat ik dacht dat hij alleen zou zijn deze kerst. Het was bedoeld als aandenken, omdat hij misschien eenzaam zou zijn. Maar hij was niet alleen, zoals je kunt zien", vertelt Mourinho op de persconferentie na afloop van de thuiswedstrijd tegen Leeds United (3-0).

"We zijn als club teleurgesteld. We geven de spelers alle voorlichting en maatregelen mee, dus het kwam als een zeer onaangename verrassing." Toch is Mourinho niet boos op zijn spelers. "Ik noem het liever teleurgesteld", stelt de Portugese manager. "Voor de rest houden we het binnenskamers. We gaan de consequenties hier niet vertellen. Ik ben gewoon erg teleurgesteld. Dat is het", sluit Mourinho af.

Het drietal kwam zaterdagmiddag niet in actie tijdens het duel met Leeds United. Spurs won in eigen stadion vrij makkelijk van Leeds United en blijft door de overwinning de nummer drie van de Premier League, met vier punten achterstand op koplopers Manchester United en Liverpool.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s