Koeman reageert op groot Messi-interview: Vrij om te bepalen wat hij zelf wil

Koeman reageert op groot Messi-interview: "Vrij om te bepalen wat hij zelf wil"

02-01-2021 21:52
15

FC Barcelona Ronald Koeman maakt zich niet veel zorgen over de sportieve toekomst van Lionel Messi. De superster is aan het einde van het seizoen transfervrij en mag sinds de jaarwisseling gesprekken voeren met geïnteresseerde clubs.

In een groot interview met La Sexta onthulde Messi dat hij ooit nog in de Verenigde Staten zou willen voetballen. Of hij na dit seizoen nog speler van FC Barcelona is, durfde de vedette niet te zeggen. Ook Koeman heeft het interview gezien, heeft hij zaterdag laten weten tijdens een persconferentie. "Hij zei dat hij nog geen beslissing wilde nemen. Dat moeten we respecteren, net als bij elke andere speler met een aflopend contract."

Wedden

Meer odds

Messi stelde afgelopen zomer nog alles in het werk om een vertrek te forceren, maar lijkt het inmiddels een stuk beter naar zijn zin te hebben, is ook Koeman opgevallen. "Hij heeft laten zien dat hij alleen maar het beste voor het team wil", aldus de trainer. "Messi is in goede vorm en er zijn op dit moment geen onderhuidse spanningen. Hij voelt zich gelukkig en hij is gemotiveerd, dat is het belangrijkste voor ons", vertelt Koeman, die echter niet van plan is om zijn aanvoerder te pushen. "Dat hij nu nog geen knopen door wil hakken, daar heb ik geen problemen mee. Hij is vrij om te bepalen wat hij zelf wil. Wij worden niet nerveus."

Messi kreeg rust voor Barcelona's laatste wedstrijd van 2020, waarin de Catalanen thuis dure punten lieten liggen tegen Eibar. Zondagavond kan hij zijn rentree maken tegen Huesca.