Real Madrid-koningskoppel voert druk op Atlético op: drie kansen voor Rojiblancos

02-01-2021 22:48
10

Real Madrid heeft in zijn eerste wedstrijd van 2021 de druk op stadgenoot Atlético Madrid opgevoerd. De Koninklijke herstelde zich van zijn uitglijder tegen Elche en pakte tegen Celta de Vigo – naar alle waarschijnlijkheid voor even – de koppositie in de Primera División.

De nummer acht van de competitie had niet veel in te brengen in het Estadio Alfredo Di Stéfano en liep eigenlijk vanaf de aftrap achter de feiten aan. Al in minuut zes werd de ban gebroken door de thuisploeg. Uitblinker Marco Asensio bezorgde de bal bij de tweede paal, Lucas Vázquez kopte hem voorbij Rubén Blanco: 1-0.

Ook in de tweede helft schoot de ploeg van Zinedine Zidane uit de startblokken. De 2-0 werd verzorgd door dezelfde twee hoofdrolspelers, zij het in omgekeerde volgorde. Vázquez kreeg de bal in de kluts mee en bezorgde hem bij Asensio, die tegendraads binnenschoot.

Hiermee was de race in feite wel gelopen. Real Madrid heeft nu één punt meer dan rivaal Atlético, dat echter drie wedstrijden minder gespeeld heeft. De ploeg van Diego Simeone speelt zondag tegen Deportivo Alavés en kan direct proberen om de Spaanse troon te heroveren. Als dat niet lukt, dan volgen er later deze maand nóg twee kansen: de inhaalwedstrijden tegen FC Barcelona en Sevilla.