Swart hoopt op jongste generatie ex-internationals: Het publiek op de banken

Swart hoopt op jongste generatie ex-internationals: "Het publiek op de banken"

02-01-2021 23:45
31

De jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd tussen Koninklijke HFC en de oud-internationals gaat in 2021 niet door, tot verdriet van Sjaak Swart. De vaste bondscoach van de oud-internationals hoopt van harte dat de traditie ook in het post-coronatijdperk blijft bestaan.

De oudste amateurclub van Nederland speelt normaal gesproken op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar tegen een team van gewezen Oranje-helden, maar dat zit er in 2021 dus niet in. Swart hoopt op een grootse comeback tijdens de volgende editie. "Het zou voor iedereen mooi zijn als Robin van Persie, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt, Arjen Robben en Rafael van der Vaart in 2022 de nieuwjaarswedstrijd spelen. Dan staat het publiek op de banken", vertelt hij aan De Telegraaf.

Mister Ajax merkt namelijk dat het evenement een impuls nodig heeft en vreest zelfs voor het voortbestaan ervan. "De organisatie is natuurlijk een enorme klus", klinkt het. "In combinatie met de afnemende animo voor de nieuwjaarswedstrijd. Dan bestaat het risico dat men zegt: laten we er maar mee stoppen."

Swart hoopt dus op een nieuwe generatie ex-internationals. "En waarom ook niet? Frank en Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk, Edwin van der Sar, Bryan Roy, Aron Winter en zelfs Ruud Gullit hebben allemaal meegedaan", is de 82-jarige oud-rechtsbuiten optimistisch. "Als we dat verschrikkelijke coronavirus achter ons hebben gelaten, is het tijd voor de jonkies om op te staan. Zo houden we een prachttraditie in stand."