Steijn kiest voor Van Hooijdonk: 'Niet handig mee omgegaan, stukje irritatie'

Steijn kiest voor Van Hooijdonk: 'Niet handig mee omgegaan, stukje irritatie'

03-01-2021 12:26
20

Nieuw jaar, nieuwe kansen voor Sydney van Hooijdonk. NAC Breda-trainer Maurice Steijn geeft de twintigjarige spits zondag een basisplaats in het duel met Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik heb elke keer mijn keuzes naar eer en geweten gemaakt. Wij kozen bewust voor een ander type spits, omdat ik vond dat wij slecht aan het voetballen kwamen", legt Steijn uit voor de camera van ESPN. "De kracht van Sydney ligt echt in de zestien en daar kwamen wij bijna niet. In eerste instantie kwam hij in de ploeg, omdat Bilate geblesseerd raakte. Hij heeft heel veel doelpunten gemaakt, maar daarna speelde hij een periode ook niet sterk. Toen kwam Bilate weer in de ploeg."

Wedden

Meer odds

"En de laatste weken speelde Bilate eigenlijk ook niet sterk", vervolgt Steijn, die Van Hooijdonk op 18 december goed vond invallen tegen FC Volendam (3-0). "Nu is er de kans voor hem om het aan ons te laten zien. Zo simpel is het eigenlijk. Er is natuurlijk een hoop ophef over geweest. Zelf ben ik daar ook niet handig mee omgegaan", geeft de coach toe. "Daar zat ook een stukje irritatie, maar dat hebben we uitgesproken. Dat lag overigens totaal niet aan Sydney zelf. Ik hoop dat hij het vertrouwen waarmaakt."

Van Hooijdonk was dit seizoen al goed voor tien goals en twee assists in veertien duels. Zijn contract in het Rat Verlegh Stadion loopt aan het einde van het seizoen af. Hij werd al in verband gebracht met FC Emmen en meerdere clubs uit het Championship.