Update: Atalanta vist achter het net, Diallo per direct naar Manchester United

Update: Atalanta vist achter het net, Diallo per direct naar Manchester United

07-01-2021 17:41 Laatste update: 17:38
11

Amad Diallo maakt normaal gesproken in januari de overstap naar Manchester United, maar Atalanta Bergamo hoopt hem tot juni te kunnen behouden. Dat heeft trainer Gian Piero Gasperini laten weten.

Atalanta en Man United sloten in oktober een deal ter waarde van minstens 25 miljoen euro. De overgang van Diallo zou deze maand plaatsvinden, maar mogelijk verandert er het een en ander. Althans, dat is de wens van Gasperini.

"Het is duidelijk dat hij naar Manchester United gaat, maar ik hoop dat hij nog een paar maanden bij ons blijft. Ik ben erg gecharmeerd van hem, hij is pas achttien. Ik hoop dat hij tot juni blijft, maar dat hangt af van de club (Manchester United, red.)."

Volgens Engelse media ziet Manchester United het niet zitten om Diallo voor de rest van het seizoen te verhuren aan Atalanta.

Update: Atalanta heeft de strijd moeten staken: Diallo maakt per direct de overstap naar Manchester United, heeft laatstgenoemde club donderdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Diallo werd vlak voor het einde van de zomerse transferperiode al vastgelegd. Zodra zijn visum in orde is, kan hij aansluiten bij de Manchester United-selectie.