Bayern München maakt in tweede helft gehakt van 'Nederlands' Mainz

03-01-2021 19:55 Laatste update: 19:57
28

Bayern München heeft op spectaculaire wijze de tweede nederlaag van het seizoen voorkomen. FSV Mainz ging met een 0-2 voorsprong de rust in, maar werd toch op de pijnbank gelegd: 5-2.

Mainz, met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis, mochten maar kort rekening houden met een absolute stunt. De nummer zeventien van Duitsland kwam na een half uur op voorsprong door Jonathan Burkardt en vlak voor de theepauze verdubbelde Alexander Hack de score. Bayern was niet in staat om Mainz op de knieën te dwingen.

Maar zoals wel vaker dit seizoen was de recordkampioen van Duitsland op z'n productiefst in de tweede helft. Joshua Kimmich kopte vijf minuten na rust van dichtbij 1-2 binnen en Leroy Sané zorgde met een heerlijke knal voor de gelijkmaker. Dat gebeurde vijf minuten later. Mainz bleek toch kansloos toen Bayern in de slotfase de voorsprong greep. Niklas Süle kreeg de bal uit een corner voor z'n voeten en haalde hard uit.

Robert Lewandowski stond toen nog niet op het scorebord. De beste voetballer van het afgelopen jaar vijzelde zijn score op door in minuut 76 (penalty) en 83 raak te prikken: z'n 18e en 19e goal van het seizoen. Mainz had toen al geen hoop meer op een comeback.

Bayern is de nieuwe koploper van Duitsland en heeft een voorsprong van twee punten op RB Leipzig. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz staat vijf punten achter.