PSV mikt op uitgaande transfers: 'Nodig om zwarte cijfers te schrijven'

PSV mikt op uitgaande transfers: 'Nodig om zwarte cijfers te schrijven'

04-01-2021 07:28
90

PSV-directeur Toon Gerbrands kijkt vol goede moed vooruit. Hij ziet dat zijn club nog op drie fronten actief is om de prijzen, maar verwacht dat er dit seizoen geen supporters meer toegelaten gaan worden in de stadions in Nederland. Hij ziet daarnaast dat PSV uitgaande transfers nodig heeft om zwarte cijfers te schrijven.

"Als het meezit, worden op een gegeven moment denk ik in fases de beperkingen opgeheven. In april, mei al 35.000 mensen in een voetbalstadion? Ik verwacht dat zeker niet en we hebben daar bij PSV ook rekening mee gehouden", begint Gerbrands in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Als er over een paar maanden uitzicht is op meer en we met een duidelijk verhaal naar onze sponsoren en seizoenkaarthouders kunnen, ben ik wat dit betreft een heel tevreden mens."

Gerbrands verwacht dan ook niet dat er dit seizoen al weer supporters in de stadions plaats gaan nemen, al hoopt hij er vurig op. "Voor dit seizoen reken ik wat betreft de mogelijkheid om toeschouwers toe te laten eigenlijk nergens meer op. Alles wat eventueel nog zou mogen, is meegenomen."

Transfers
Door de lege tribunes mist PSV de nodige inkomsten. Gerbrands hoopt aan het einde van het seizoen zwarte cijfers te kunnen schrijven, maar heeft daarvoor uitgaande transfers nodig. "Elk jaar vinden bij PSV transfers plaats. Het is onderdeel van ons business-model en daarbij zit soms wat mee of tegen. Wanneer transfers precies vallen, is nooit helemaal te voorspellen. Wel zijn elk jaar verkopen nodig om zwarte cijfers te schrijven en we proberen daar ook ieder seizoen op te koersen."

Inkomende transfers in januari, Gerbrands rekent er dit jaar niet op. "Je kunt het nooit exact voorspellen, maar we zijn op dit moment niet actief op zoek naar versterking voor nu."