Ihattaren, Veerman en Gravenberch bewierookt: 'Voor veel geld naar de top'

Ihattaren, Veerman en Gravenberch bewierookt: 'Voor veel geld naar de top'

04-01-2021 08:41
33

Ryan Gravenberch, Joey Veerman en Mohamed Ihattaren lijken de drie grootste kanshebbers op de Johan Cruijff Prijs voor het grootste talent op de Nederlandse velden. Ed de Goeij, Arnold Mühren, Rinus Israël en Kees Kist laten hun licht schijnen over de drie spelers.

Veerman is een van de dragende krachten bij sc Heerenveen en blinkt bijna wekelijks uit bij de club uit Friesland, zo ziet De Goeij. "Hij is sterk aan de bal en gevaarlijk uit de tweede lijn", begint De Goeij in De Telegraaf. "Joey heeft zich uitstekend aangepast aan het niveau van de Eredivisie. Heerenveen is de perfecte club voor hem om zich verder te ontwikkelen." Daar is Mühren het mee eens. "Hij is zo'n speler die je niet vol moet stoppen met opdrachten. Laat hem vooral doen waar hij goed in is."

Israël hoopt dat Ihattaren in de tweede seizoenshelft weer helemaal tot bloei gaat komen. "Hij had nu al het grootste talent van Nederland kunnen zijn, maar heeft een lastige periode achter de rug. Je moet het maximale kunnen opbrengen. Ik hoop dat hem dat in de tweede seizoenshelft gaat lukken."

Over Gravenberch zijn alle rapporteurs het eens. "Man, wat is die jongen goed. Als hij zijn verstand gebruikt, kan hij op termijn in de schoenen van Frenkie de Jong stappen", aldus Mühren. "Ik hoop wel dat hij voorlopig bij Ajax blijft en zichzelf verder kan blijven ontwikkelen in Oranje." Kist ziet dat alles bij de Ajax-middenvelder vanzelf lijkt te gaan. "Hij staat ook altijd vrij. Het oogt allemaal zo makkelijk, terwijl het dat niet is. Deze jongen gaat voor veel geld de stap naar de internationale top maken."